Uwielbiamy jaja. Jadamy je, ponieważ zawierają białko i witaminy (A, D i B).
Córka lubi jajka na miękko, ja na półmiękko, co udaje mi się sporadycznie.
Córka lubi jajka na miękko, ja na półmiękko, co udaje mi się sporadycznie.
Najważniejsze, że mamy nowe podstawki z nóżkami
i w nich jajka są jeszcze smaczniejsze!
i w nich jajka są jeszcze smaczniejsze!
A poza jajkiem podanym samodzielnie jadamy je na twardo,
zwykle jako dodatek do pasty na chleb.
Moje ulubione smarowidło chlebowe to:
makrela, jajko i majonez potraktowane blenderem.
Maklera musi być bez ości, a jajko bez skorupki ;)
ja też uwielbiam jajka na półmiękko i rzadko mi się nie udają ;)
OdpowiedzUsuńwidocznie ja gotuję je częściej ;)))
smacznego dziewczyny :)
mi niestety też, z dwojga złego wolę już na twardo, ale moje dziecko musi mieć miękkie do moczenia skórek :D
UsuńAchh, aż mi się przypomniało jak w dzieciństwie Prababcia serwowała mi takie jajka ;)
OdpowiedzUsuń