Zarzuca się mi, iż jestem zupełnie nieromantyczna,
ale to nie prawda, lubię hmmm świece
no i serca, najlepiej mydła albo na okładkach książek.
Dziś się serduszkuję i oto powstały mielone:
Opakowanie mięsa z indyka, zamoczona i odsączona bułka, jajko,
posiekana cebula i dwa przetarte ząbki czosnku trzeba
posolić, popieprzyć i wymieszać
dokładnie umytymi rękoma.
Następnie formować kulki, zrobić na środku wcięcie i piec,
dół troszkę ścisnąć, tak żeby powstało serce
i upiec.
Przepyszne z buraczkami!
A jak robię buraczki?
Kupuję słoik, podgrzewam i posypuję kminkiem ;)
Ale można ugotować buraki i zetrzeć je na tarce.
Do całości można podać ziemniaki,
ale ja wolę tylko buraki,
a córa tylko kotlety :D
Proszę proszę....jaka mała koneserka musiało być pyszne.:)
OdpowiedzUsuńKoneserka je wszystko, o ile jest kotletem ;) próbowałam robić z białego sera, sojowe, ugryzie i mówi, że niedobre mięso :D
UsuńAle cudne, serduszka do zjedzenia i jeszcze z mojego ulubionego mięska ;))
OdpowiedzUsuńBoskie!
Polecam, teraz obmyślam, jakie jeszcze kształty mielonych zrobić ;)
UsuńŚliczne :) I też uważam, że najlepsze połączenie świata to buraczki+mielone :)
OdpowiedzUsuńWłasnie! Buraczki z innym mięsem nie są już takie dobre, a mielone z sałatką to nie to ;)
Usuń